Çok Önemli Bilgiler


doğa manzarası


"Bir süreden beri Ukrayna'da yaşıyorum ve bir üniversitede şu an ders alıyorum. Teknik üniversitede (Politeknik) bu alanda da çalışmış bir arkadaşımdan öğrendiklerimi sizinle paylaşmak isterim.
özellikle havadaki elektrikselliğin çok yüksek olduğu kapalı ve yağışlı havalarda bu çubukların ne yapacağı hiç belli olmuyor. Bu tip havalarda kullanılması önerilmiyor. Ama bazen gerçekten de çok daha iyi sonuçlar da verebiliyor.
Bu çubuklar kullanıcının biyoenerjisinden etkilenebiliyor. Yani kendinizi o gün iyi hissetmiyorsanız sonuçlar çok iyi olmayabiliyor.
Önemli noktalardan biri de çubukların kullanım ömrü ile ilgili. Çubukların kullanım süresi sınırsız değil bir süre sonra bu çubukların değiştirilmesi gerekiyor. çubukların ilk yıldan sonra kullanılmasının yanlış olacağını söylüyorlar" (mori cirno)

Maden ve su arama çubukları, batıda dowsing rod olarak bilinir ve aslında Almanlar tarafından keşfedilmiştir. Çevredeki manyetik anomalilere yöneldiği sanılıyor ancak tam bir bilimsel açıklama ne yazık ki yok.

Dowsing rod'u en çok kullanan ve bunun için üniversitelerinde pek çok araştırma yapanlar ise Ruslar olmuştur. Özellikle kominizm döneminde sadece su ve maden aramak için değil aynı zamanda askeri amaçlarla da kullanmışlardır.

Lecher Anteni yine Almanya'dan çıkmıştır. İnternette bir çok resim görebilirsiniz.
Alman mühendis Lecher düşük frekanslı manyetik değişimlere yönelecek yeni bir anten yapmıştır ve bu anten kendi ismiyle anılır. Yalnız bu anten üzerinde sonradan bazı değişiklikler de yapılmıştır. Lecher Anteninin en güzel tarafı aramak istediğiniz şeye göre ayar yapmanıza olanak sağlamasıdır.
Lecher Anteni bizim define meraklısı arkadaşlar tarafından pek bilinmiyor. Zaten Türkiye'de temin etmek de kolay değil. Sitemizden Temin edebilirsiniz. Lecher antenini çubukları kullanan ve bu konuda deneyimli olan arkadaşlar deneyebilirler. Kullanımı son derece basittir fakat biraz alıştırma yapmak gerekebilir.

Çubuk kullanan kişi  Her bir büyük sert adımdan sonra arkadaki ayağını toplayıp birleştirmeli ve çubuğu takip etmeli. Para büyük bir para ve yüzeyde olmasa bu parayı bulması zor. Titanyum Alan tarama oldukça güzel, yüksek kaliteli profesyonel çubuklar. Serbest dönüşü yok.

Avrupa ve amerikada hatta avusturalya da bile hala bu çubuklarla define ve maden arayan insanlar var. Özellikle altın madeni arayan kişiler bu çubukları sıklıkla kullanıyorlar. Başka bir konuda paylaşılmış. Bering boğazında altın avı isimli belgeselde altın arama gemisi sahibi adamda altın aradığı yerler için bu çubuklardan kullanıyor. Youtube de dowsing diye aratırsanız pek çok video zaten karşınıza çıkar. Dowsing Rod denen bu çubuklar ilk olarak su aramak için icad edilmiş. Ortalama 500 yıllık bir geçmişi var. Ordan da ABD ye geçmiş. ABD de işlevi değişmiş ve madenciler altın arama işinde bunu kullabileceklerini keşfetmişler. Altın damarlarının yönünü mesafesini ve derinliğini bulabilecek kadar kendini geliştirenler olmuş. Bilimsel olarak bu çubuklarla define bulmanın bir açıklaması yok. Ama defalarca yapılan testler Define arama çubukları istatistiksel olarak işe yaradığını gösteriyor.

3 kapalı kova içinde hangisinde altın olduğunun denendiği testte ortalama doğru bilme yüzdesi 33 olması gerekirken bu çubuklar yüzde 70 civarı bir doğruluk oranına sahip. 2. Dünya savaşı sırasında Ruslar çubukları Almanlardan öğrenip geliştirmişler. Askeri amaçlar ve madencilik konusunda kullanmak üzere pek çok test yapılmış. Hangi malzemeden yapılırsa en iyi sonucu verir gibi. labaratuvar ortamında onlarca farklı materyal denenmiş.

Alman mühendis Lecher'in bu gelişimde en büyük katkısı olan kişi olduğu söylenir. Kendi adı ile anılan bir anten icat etmiştir. Lecher anteni o dönemde en önemli maden arama aleti olmuştur.

Bu tür çubukların pek çok yerde tarifleri var. Pek çok internet sitesinde var. Bu tariflerin %90 ı hiç bir işe yaramaz. Çubuk şekil olarak benzeyebilir. Sağa sola da döner. Kendi yaptığınız çubuğu çalışır duruma getirmeniz için aynı çubuğu en az 20 kere yapmanız gerekir. Kendi çalışan çubuğunu yapan biri varsa aranızda bana hak verecektir. Her seferinde bir şeyler eksik olur defalarca denersiniz bir türlü ayar tutturamazsınız. En sonunda bir ayar denk gelirse kullanılabilecek bir çubuğunuz olur. Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi çubuk içine cıva koymaktır. Civalı çubuk olmaz. Civa hareketli ağır bir sıvıdır. En ufak bir meyil değişiminde çubuk içinde hareket eder ve çubuğun ağırlık merkezini bozar. Buda sizi sağa sola gezdirir yanlış yerlere götürür. Kendi çubuğunuzu yapmakla uğraşmayın. Birde bu çubukları herkes kullanamaz gibi bir algı var. Çubukları herkes kullanır yaşı cinsiyeti önemli değil. İnternette yine googleden dowsing diye aratıp görselleri açarsanız. 1900 lü yılların başlarında pek çok kadın kullanıcının resmini burada görebilirsiniz. Kadınlar erkeklere göre daha iyi kullanıcılardır. Kan gurubu ile ilgili bir yanlış var. Belli kan gurubuna sahip olanlar kullanır gibi. Böyle bir şeyde yok her kan gurubundan kişiler bu çubukları kullanabilir. Sonuç olarak bu çubukların çalışma mantığı yer yüzünün manyetik yapısı ile insanın kendi manyetik alanının uyumlu olmasıdır. Yer yüzündeki manyetik alanı bazı nesneler bozar. Örneğin metaller. Yada su veya büyük boşluklar. İşte bu dengesizliği bulabilmek için define arama çubukları kullanılır. Maden arama çubuklarının minerallere gittiği ile ilgili idda da iyi bir çubuk için geçerli değildir. Define Çubukları sonuçta manyetik anormalliklere yöneliyor. Mineralden kasıt manyetik alanı bozan bir maden yoğunluğu ise oraya gidebilir. Manyetik anormallik yaratmayan hiç bir minerale çubuk gitmez. Manyetik alanda sapma yaratanlar genelde metallerdir. Özellikle altın yatakları ve demir yatakları büyük manyetik sapmalar yaratırlar. Bu tür çubukları kullanan arkadaşlar senede bir kere çubuklarını yenilesinler. Bu çubuklar bir süre sonra işe yaramayacaktır. Bunun üreticileri ömür boyu kullanılan bir çubuk yapana kadar bunların ömürleri bir iki yılı geçmez.

3 çeşit manyetik alan var.

1-  ferromagnetik alan.

bu demir, nikel ve kobalt türü maddelerin oluşturduğu manyetik alan. Bunlar mıknatıstan etkilenirler ve mıknatısın yaptığı manyetik alanı kendi bünyelerine alarak onlarda mıknatıslaşır.

2- paramagnetik

buda bakırda olur. Bunlarda güçlü bir manyetik alanla karşılaştıklarında manyetikleşirler.

3. ve bizim işimize yarayacak olan ise diamagnetik alanlar.

Bu maddelerde manyetik alanlar ters teper. Altın, gümüş, civa bu maddelerden bazıları. Bu maddeler çekmez iter. Burda bu iten maddeye doğru sizi yönlendirecek bir malzemeye ihtiyaç duyulur. Burda çubuk bu işe yarar.
Bir maddenin bu özelliği edinmesi için en az bir kaç gün toprakta durması gerekir. en az 2-3 gün

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Sektörden Haberler Bizden Haberler Videolarımız
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?